Arı Ürünleri

03-03-2023 03:05
Arı Ürünleri
Polen : Bitkilerin erkek üreme hücresi olan polen, 21 günlük bal arıları tarafından, arı kolonisinin arı sütü üretimi ve larvaların gelişmesinde protein ihtiyacını karşılamak için toplanır.  Arı poleni protein, mineral ve vitamin değeri yüksek bir arı ürünüdür.  Polen elde edildiği kaynağa göre farklı renk ve şekillerde olmaktadır. Arı poleni, doğal bir arı ürünüdür. Bir canlının yaşayabilmesi için gerekli olan tüm besin öğelerini içeriğinde barındırır. Ayrıca arı poleni, Dünya’da bilinen "Tek Tam Gıda” olarak geçer. Eski Mısırda polen ''Hayat veren toz'' olarak tanımlanmıştır. 

Arı Ekmeği (Perga) : Polenin fermente olmuş halidir. Arılar poleni topladıktan sonra kendi enzim salgıları ile birlikte petek gözlerine polenleri bırakırlar ve polenler burada fermente olarak arı ekmeğine dönüşür. Fermantasyon sırasında vücudumuz içinde önemli olan yararlı bakteriler yani probiyotikler oluşur. Arı ekmeği, yaklaşık %30 oranında içerdiği protein, K vitamini ve yüksek miktarda B vitamini içeriği ile oldukça besleyici bir gıdadır. Bu yüzden her gün düzenli olarak arı ekmeği tüketerek, beslenmenize katkı sağlamanız mümkündür.

Propolis : Propolis, arıların iğne yapraklı ağaçlardan, bitkilerin tomurcuk, yaprak, gövde ve salgılarından topladığı maddeleri başlarında bulunan salgı bezlerinden salgıladıkları enzimlerle işleyerek ürettiği, reçine benzeri bir üründür. Antioksidan ve antimikrobiyal özelliği bulunan propolisi arılar,  enfeksiyonlarına karşı kovanlarını korumak, peteklerin hijyenini sağlamak, diğer böcek ve hayvanların kovana girişini engellemek için kullanır. Propolis kovandan çıktığı ilk hali ile tüketilebilir özellikte değildir. Ham propolis uygun teknik ve uygun çözücülerde ekstrakte edildikten sonra tüketilmelidir. Uygun bir çözdürme ile propolisin içerisinde ki fenolik bileşenler açığa çıkar. Propolis , güçlü bir antioksidandır , hücresel sağlık ve koruma için kanıtlanmış antioksidan aktiviteyi sağlar .


Arı Sütü :  İşçi arıların yutak üstü salgı bezlerinden salgıladığı, kovanda yavru arıların ve kraliçe arının beslenmesinde kullanılan, krem kıvamında, beyazımsı, keskin kokulu ve ekşi-acı bir tadı olan besleyici ve doğal bir arı ürünüdür. Kovanda bir tek kraliçe arı arı sütü ile beslenir.  Kraliçe arı diğer arılardan 2 kat daha fazla gelişir ve her gün kovana 2000 yumurta bırakarak koloninin devamlılığını sağlar. İşçi arılar 45 gün yaşarken, kraliçe arı hayatı boyunca arı sütü ile beslenerek 5-7 yıl arası yaşayabilir. Bunun sebebi arı sütüdür. Arı sütünün içeriğinde; proteinler, yağlar, karbonhidratlar, A, D, E ve B grubu vitaminleri, magnezyum, demir ve çinko mineralleri de doğal olarak bulunur. Hücre yenileyicidir .

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.